ROS-overvægtsbehandling
- Hvordan får børn og unge med overvægt det tilbud, som passer bedst i deres liv?
Vi oplever på Børn og Unge, HEM, at det er forskelligt, hvilken hjælp/støtte børn og unge har brug for, og nogle familier magter ikke livsstilsændringen og giver op. Vi ønsker med dette projekt at afprøve en indsats, der er skræddersyet til det enkelte barn/unge på tværs af sektorer. Dette vil vi gøre ved at gennemgå materiale fra børn og unge, som har været i behandlingstilbud for overvægt på Børn og Unge, HEM, for at kunne få øje på sammenhænge mellem f.eks. motivation, grad af overvægt, social status og evnen til at lykkes med livsstilsændring.
Formålet er at afprøve en tværfaglig og tværsektorielt intervention for børn og unge med overvægt. Interventionen skal være individuelt tilpasset og familiebaseret, hvor målgruppen er familier med mange komplekse udfordringer.
I øjeblikket er vi i gang med Work package 2, hvor vi efter at have indsamlet data på behandlingstilbuddet i de sidste 5 år, nu er i gang med analyse og derefter planlægning af intervention.
Projektansvarlig: Marianne Eg, klinisk sygeplejespecialist på Børn og Unge, HEM.
Projekt REGA
Projekt ReGA har til formål at forbedre behandling, samt velbefindende og livskvalitet for patienter med både inflammatorisk tarmsygdom og en gigtlidelse.
ReGa er en klinisk intervention, der på nuværende tidspunkt indeholder en tværprofessionel tilgang, der tager højde for sikring af korrekt og non-interagerende behandling.
Første del af projektet er således en evaluering af, hvorvidt interventionen opfylder ovenstående formål, og giver patienten en bedre oplevelse af behandlingsforløbet. Sideløbende arbejdes der med afdækning af screeningsredskaber, så man på sigt tidligt får screenet patienter for udiagnosticeret komorbiditet. Projektet sigter efter at sætte bredt fokus på komorbiditet inden for autoimmune sygdomme samt at udbrede viden om disse.
Projekt Identifikation af skrøbelige multisyge patienter – gennem PREM
Projektet 'Identificering af skrøbelige patienter – gennem PREM' har til formål at beskrive populationen af patienter, der går i to alle flere ambulante forløb og undersøge, hvad der karakteriserer patienter, der oplever størst behandlingsbyrde og dårligst integration af behandlingen.
Blandt alle patienter med to eller flere ambulante forløb i Diagnostisk Center har vi indsamlet spørgeskemadata omkring patienternes oplevede behandlingsbyrde og behandlingsintegration. Litteraturen omkring patienter med flere ambulante forløb er afdækket og dataoprensning på spørgeskemadata er i gang.
Oversættelse og indholdsmæssig validering af spørgeskemaer
I løbet af efteråret har vi oversat to engelsksprogede spørgeskemaer, der måler den patientoplevede kvalitet af sektorovergange, til dansk jf. internationale retningslinjer. Vi har gennemført den sproglige validering af spørgeskemaerne gennem interviews med indlagte patienter. Desuden har vi bedt klinikere i region, kommune og almen praksis om at vurdere spørgsmålenes relevans, og vi har interviewet patienter om spørgeskemaernes indhold. Disse data er i gang med at blive analyseret mhp at vurdere spørgeskemaernes indholdsmæssige validitet. Spørgeskemaerne skal indgå i ph.d-projektet "Sektorovergange for patienter med multisygdom – patienternes perspektiver".