Råd og vejledning
Forskning og Innovation i Region Midtjylland hjælper dig til at finde vej i støttemulighederne til forskning og innovation, og du får mere viden om for eksempel jura, funding og samarbejdspartnere.
Der er mange muligheder for afdelings- og centerledelserne for at ansætte forskere i delestillinger på Aarhus Universitet. Understående notat præsenterer diverse muligheder for selvfinansiering for videnskabelige stillinger.
Beskrivelse af videnskabelige ansættelser ved Aarhus Universitet
Hospitalsledelsen i Hospitalsenhed Midt har i februar 2023 udarbejdet Rammer for universitetsklinikker i Hosptialsened Midt. Her kan forskningsmiljøerne i hospitalsenheden se procedurer, forventninger, aftaler og opbakning fra hospitalsledelsen samt lokalt fra afdelings-/centerledelser, som forskningsmiljøet har i en modningsproces frem mod at ansøge om status som universitetsklinik samt perioden herefter.
Hospitalsledelsen og hospitalsenhedens administration hjælper på forskellig vis de forskningsmiljøer, som ønsker at modnes.
For at sikre ens forventninger og transparens, beskriver rammerne, hvordan ansøgningsproceduren og forskningsmiljøets udvikling forløber under følgende fire modningsfaser:
Hospitalsenhed Midt har i dag to godkendte universitetsklinikker, men flere er på vej. Det er hospitalsledelsens ønske, at hospitalsenhedens universitetsklinikker arbejder sammen med de fire eksisterende KUF'er (Klinik, Uddannelses- og Forskningsfællesskaber) i Hospitalsenhed Midt.
Læs om ORCID iD, open access og publicering. Få hjælp til EndNote, H-index, bibliometri og systematisk review.
BIAS BIostatistical Advisory Service
Aarhus Universitet yder biostatistisk rådgivning til forskere på regionshospitalerne i Region Midtjylland. BIAS bygger på et brugerbetalingsprincip, men kort rådgivning er gratis og de første 2 timers hjælp/rådgivning dækkes af Institut for Klinisk Medicin (kræver tilknytning til IKM).
Kontakt bias.au.dk for mere information.
SPSS
Region Midtjylland har licens til statistikprogrammet SPSS. Du skal henvende dig til Servicedesk. Så installerer de programmet på din bruger.
STATA
Region Midtjylland har licens til STATA. Adgang opnås via Citrix. Søg app'en frem via Citrix og føj den eventuelt til favoritter.
Alle ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet lærer at bruge STATA på kurset basal biostatistik. Der findes også et introduktionskursus til STATA ved ph.d.-skolen af nogle få dages varighed, der typisk ligger i februar og august/september.
STATTRANSFER
Region Midtjylland har licens til STAT/TRANSFER, der kan bruges til udveksling af data imellem Stata og andre programmer. Du får adgang ved at henvende dig til Servicedesk.
Nvivo
Nvivo er et program, der kan bruges til at organisere og analysere indhold fra interviews, fokusgruppediskussioner, undersøgelser, lyd, sociale media data m.m.
Læse mere om programmet på intra (kun adgang for medarbejdere i Region Midtjylland)
Mangler du hjælp til dit forskningsprojekt? Så kan CONNECT være et godt sted at starte.
Rådgivning spænder bredt, og CONNECT hjælper i alle faser af et forskningsprojekt. Nogle har brug for hjælp i den indledende fase til for eksempel studiedesign, jura og indhentning af data, mens andre har brug for sparring til analyse og fortolkning af data.
10 timers gratis rådgivning
Konceptet i CONNECT er simpelt: 10 timers rådgivning uden beregning. Rådgivning ydes af Klinisk Epidemiologisk Afdeling, Molekylær Medicinsk Afdeling og Klinisk Genetisk Afdeling. Den bygger derfor på den ekspertise, som de tre afdelinger råder over. Det gælder især:
- Registerforskning
- Statistisk analyse og datamanagement
- Molekylærmedicinsk fortolkning
- Bioinformatik
- Genetisk analyse
Tilbuddet om rådgivning er for alle både nye og mere erfarne forskere. Det eneste krav er, at du skal være ansat som kliniker eller forsker i Region Midtjylland eller hos Aarhus Universitet.
Et tilbud til både store og små forskningsmiljøer
CONNECT er ikke kun et tilbud til de etablerede forskningsmiljøer, men i høj grad også til de mindre forskningsmiljøer.
Eksempler på rådgivning i CONNECT:
- Omsætning af idé til forskningsspørgsmål og hypoteser
- Studiedesign, metodevalg og opstilling af protokol
- Indhentning af godkendelser hos relevante databaser og biobanker
- Anmeldelse til datafortegnelser samt ansøgninger til for eksempel videnskabsetisk komité
- Sammenkædning, bearbejdning og analyse af data; herunder både registerdata og genomiske data
- Juridisk bistand
Karkirurgisk Journal Club
Næste Journal Club er onsdag den 13. november 2024 fra kl. 8.00-8.45
Konferencelokale 4. sal i Karkirurgisk Klinik
Datoer for Karkirurgisk Journal Club 2025:
- 26. februar
- 28. maj
Ph.d.-netværk
På Regionshospitalet Viborg er der ph.d.-studerende fordelt på mange forskellige afdelinger. For at skabe et større fagligt og socialt fællesskab, er der oprettet et ph.d.-netværk.
Her mødes de ph.d.-studerende og spiser frokost sammen en gang hver eller hver 2. måned. Derudover findes der forskellige Journal Clubs, som man kan deltage i alt efter faglig interesse.
Blandt andet bliver der hver 3. måned afholdt en Journal Club i patientrapporterede på oplysninger (PRO). Ønsker du at deltage, kan du kontakte Malene Glud på malglu@rm.dk.
ClinicalTrials.gov er en amerikansk database udviklet af National Library of Medicine, USA, hvor forskere kan opbevare deres data, så de er behørigt gemt og andre forskere kan få adgang til dem efter nærmere regler. Der er over 250.000 trials fra over 200 lande.
Hvis man vil være bruger af systemet i Hospitalsenhed Midt, skal man kontakte Forskning i HE Midt, som er PRS account-holder og administrerer login og password til systemet via register.clinicaltrials.gov.
Trial Nation tilbyder et enkelt nationalt indgangspunkt for life science-virksomheder, patientorganisationer og kliniske forskere, der ønsker at sponsorere, deltage i og gennemføre kliniske forsøg i Danmark.
Trial Nation - Clinical Trials i Danmark
Metoder til patientrekruttering
Her finder du et katalog, der beskriver forskellige måder at rekruttere patienter til klinisk forskning.
Fundingslandskab 2024 er en oversigt over mulige fonde inkl. deadlines, virkemidler m.m. Den er lavet af Netværk for Fundraisere i Hospitalsenhed Midt og tænkt som opslagsværk for forskere og fundraisere. Den opdateres i starten af året.