I Hospitalsenhed Midt binder vi klinik, uddannelse og forskning (KUF) sammen på nye måder. Vi samarbejder i KUF om at generere ny viden, der hurtigt bliver brugt i den kliniske hverdag til gavn for patienterne.
På den måde forbedrer vi patientforløbene, så vi imødekommer fremtidens udfordringer, hvor flere vil få brug for behandling på et hospital, sygdomsforløbene bliver mere komplekse, og der er mangel på arbejdskraft. I KUF løser vi fremtidens udfordringer i fællesskab.
Institut for Klinisk Medicin har det overordnede ansvar for forskning og kandidatuddannelserne i medicin i tæt samarbejde med regionshospitalerne.
Den akademiske koordinator med ansvar for at koordinere forsknings- og uddannelsesaktiviteter ved Hospitalsenhed Midt er Ellen Merete Hagen, lektor og overlæge ved Neurologi.
Arbejdet foregår i et tæt samarbejde med Forskning hos Hospitalsenhed Midt.
Vi samarbejder om faciliteter, hvor læger kan tilegne sig kirurgiske færdigheder i den lægelige uddannelse. Man har også mulighed for at booke faciliteterne til forskningsformål og etablere et samarbejde om forskningsprojekter med forskere på Forskningscenter Foulum.
Faciliteter
Booking
Al booking af faciliteterne foregår fra Hospitalsenheden Midts side gennem Christian Grocott Ishøi, afdelingssygeplejerske hos Operation og Intensiv, Regionshospitalet Viborg. Christian kan vejlede om ledighed af kirurgisk forsknings- og øvelaboratorium og priser for diverse forsknings-/operationsscenarier.
Her vises nogle tænkte eksempler på budgetter for aktiviteter, der udføres i Foulums faciliteter. Ligeledes er der udarbejdet en meget simpel beskrivelse af de principper, der anvendes, når der skal prisfastsættes. Dog er teksten vedrørende principperne ikke fyldestgørende for vores samarbejde. Hver aktivitet skal have udført deres eget budget.
- Principper for prisfastsættelse
- Eksempel: Kursusdag 0
- Eksempel: Kursusdag 1
- Eksempel: Kursusdag 2
- Eksempel: Kursusdag 3
- Eksempel: Kursusdag 4
Har man forskningsspørgsmål eller spørgsmål i forbindelse med det kirurgiske øvelaboratorium, kan man henvende sig til Casper Nielsen, 1. reservelæge.
Styregruppen og brugergruppen
Forskningsprojekter, som indebærer indgåelse af forskningskontrakt mellem Region Midtjyllands hospitaler og eksterne parter, skal godkendes af Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.
Technology Transfer Office (TTO) ved Aarhus Universitet foretager den juridiske behandling af alle forskningssamarbejdsaftaler, der indgås mellem Aarhus Universitet og/eller regionens hospitaler og eksterne parter.
Tillige forestår TTO sagsbehandlingen af alle patenterbare opfindelser, der indberettes af ansatte i regionen eller ved universitetet. I den forbindelse er det TTO's opgave at sørge for, at de opfindelser, som universitetet eller regionen overtager rettighederne til, søges patenteret og kommercialiseret enten her i landet eller internationalt.
Det er obligatorisk at henvende sig til TTO, hvis man som ansat i Region Midtjylland vil indgå et forskningssamarbejde med ekstern part inkl. såkaldt rekvireret forskning, eller mener at have gjort en opfindelse.
Behandlingstiden er typisk 6-8 uger.
Sæt gerne forskning@midt.rm.dk cc på alle henvendelser til TTO.
Kontaktoplysninger
Tlf. 87 15 32 05
tto@au.dk
Læs mere på www.tto.au.dk.