Velkommen til Uddannelsescentret - Hammel Neurocenter
Vi tilbyder kurser, seminardage samt andre former for kompetenceudvikling inden for rehabilitering af mennesker med hjerneskade. Læs om vores tilbud her.
Her finder du en række generelle oplysninger om Uddannelsescentret og vores aktuelle kursustilbud, et varieret udbud af kurser og uddannelser, som har til formål at opkvalificere personale, der arbejder med neurorehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade.
Tilmelding foregår på kursusportalen www.rm.plan2learn.dk (der er Region Midtjyllands fælles kursusadministrationsportal).
Vores kurser
Kurserne bliver i "Plan2learn" vist i alfabetisk rækkefølge, og for hvert kursus kan du hente en beskrivelse af kurset samt finde oplysninger om formål, pris etc.
Skræddersyede kurser og supervision
Vi gør opmærksom på, at vi også tilbyder "skræddersyede kurser", dvs. kurser, som afvikles på den enkelte arbejdsplads, og som er "skræddersyet" arbejdspladsens specifikke uddannelsesbehov.
Supervision af praksis tilbydes også skræddersyet.
Kontakt os for en snak om mulighederne.
Herunder kan du downloade vores kursuskatalog – lige til at gå på opdagelse i.
Specialistkurser (primært for psykologer og læger)
Oversigt over aktuelle kurser
På www.rm.plan2learn.dk kan du se, hvornår der er tilmeldingsfrist til de enkelte kurser; du kan downloade kursusbeskrivelser direkte fra systemet, og du kan tilmelde dig et kursus med det samme ved at klikke på linket "Tilmelding", når du har udvalgt et ønsket kursus.
Systemet er nemt at bruge. Du skriver blot ovennævnte adresse i din browser (adressefeltet på nettet). På Plan2learns forside kan du søge i alle udbudte kurser. Vælg blot Regionshospitalet Hammel Neurocenter og du får en liste med alle vore kurser. Du tilmelder dig under de enkelte kurser.
Første gang, du tilmelder dig et kursus, vil du blive bedt om at oprette dig som bruger af systemet. Hvilket også er såre enkelt – følg blot systemets anvisninger hele vejen igennem.
Du er altid velkommen til at lave en Holdagent på et kursus. Så får du besked så snart der åbnes for tilmelding til det enkelte kursus. Du finder Holdagenten øverst i højre kolonne.
God fornøjelse - og vi ser frem til at se dig.
Pris
Prisen på kurser afhænger af kursuslængden og særlige forhold, der kan være knyttet til det enkelte kursus eller temadag. Som udgangspunkt dækker prisen undervisning, materialer, evt. manualer og forplejning i
undervisningstiden.
De anførte priser er gældende under forudsætning af uændrede omkostningsvilkår. Der tages forbehold for trykfejl. Alle de oplyste priser er ekskl. moms.
Personer som eksempelvis får kurset betalt gennem et hospital eller en kommune med et EAN (Det vil sige en offentlig arbejdsgiver) er ikke omfattet af momspligten.
Betaling
Fakturering sker elektronisk via e-faktura til deltagerens arbejdsplads.
Ønskes selvbetaling skal CPR.nr. oplyses ved tilmelding og herefter skal Uddannelsescentret have besked.
Faktura sendes i dette tilfælde til e-boks.
Kursusafgiften skal først indbetales, når faktura fremsendes - dette sker normalt efter første kursusdag.
Der gives ikke afslag for delvis deltagelse eller for ikke at have fået alle måltider under kurset.
Tilmelding
Tilmelding til kurserne sker via www.rm.plan2learn.dk.
Når din tilmelding er gennemført, får du en mail om, at du er optaget på holdet eller på venteliste.
Venteliste
Er du tilmeldt ventelisten skal du være opmærksom på, at du flyttes automatisk ind på holdet, hvis der bliver en ledig plads og, at din tilmelding er bindende efter afmeldingsfristen.
Du vil modtage mail fra Plan2Learn i tilfælde af ændring - hold derfor godt øje med din mail!
På Plan2Learn under ”Min side” kan du se hvilket nummer, du aktuelt har på ventelisten.
Afmelding
Tilmelding til et kursus er principielt bindende. Ved afmelding senere end afmeldingsfristen betales fuldt kursusgebyr.
Arbejdspladser som har tilmeldt ansatte på kursus kan frit ændre navn på tilmelding, men skal give besked inden afmeldingsfristen.
Aflysning
Vi gennemfører alle de kurser, vi får tilstrækkelig med tilslutning til. Får vi ikke nok deltagere til et kursus, aflyser vi senest 10 dage før kursusstart.
Ved kursusændring i sidste øjeblik
Ved sygdom eller force majeure kan et kursus aflyses i sidste øjeblik, og sker det, betales kursusgebyret naturligvis tilbage. Men etableres der i situationen en alternativ undervisning i (stort set) samme emne, gives der ikke prisreduktion. Flyttes kurset til nye datoer, vil holdets tilmeldte kursister få en frist til at melde fra.
Informationer før kursusstart
Cirka en uge før kurset starter, modtager du en mail med deltagerliste samt diverse andre praktiske oplysninger.
Kursusbevis
Der udstedes kursusbevis for deltagelse på kurserne.
Overnatning
Vi henviser til private overnatningsmuligheder i og omkring Hammel by.
Yderligere oplysninger
Du kan henvende dig til os for yderligere oplysninger, enten pr. mail eller telefon.
Mail: hamudd@rm.dk
Telefon: 7841 9435
Busforbindelser
I dagtimerne er der busforbindelser til Hammel hver time fra:
Silkeborg - linje 223
Randers - linje 223
Århus - linje 114
Se mere om de aktuelle bustider på www.midttrafik.dk.
Fra Hammel Rutebilstation går du til venstre ad Vestergade. Drej til højre ad Torvegade og igen til venstre ad Godthåbsvej. Der er ca. 10 minutters gang.
Kommer du hertil i bil ad motorvejen sydfra, skal du dreje fra ved afkørsel 52 (Skanderborg V) og dreje til højre ind mod Skanderborg by. Ved det andet lyskryds drejer du til venstre mod Hammel. Herfra er der ca. 30 km.
Kommer du ad motorvejen nordfra, skal du dreje fra ved afkørsel 42, Randers S, og køre ad rute 46 mod Hammel/Silkeborg. Eller du kan vælge afkørsel 47 Tilst og køre ad rute 26 mod Viborg.
Der er ingen togforbindelser til Hammel. Nærmeste station er Århus Banegård. Herfra er der 5 minutters gang til Århus Rutebilstation, hvorfra linie 114 afgår til Hammel mindst en gang i timen.
Gå ind på www.rejseplanen.dk og planlæg din rejse.
Parkering
Nedenstående kort er en oversigt med parkeringspladser ved Hammel Neurocenter.
Uddannelsescentret ligger ved hovedindgang A.
Udover disse pladser, henviser vi også til parkering ved TemaCentret og Godthåbsvej, som ligger i umiddelbar nærhed.
Der er også parkeringsarealer på Nørrevangsvej samt Thorsvej ved Hammel Idrætscenter hvorfra der er 5-7 min. gang.
Vejen til Uddannelsescentret
Når du kommer ind af Indgang A, går du ind gennem glasdøren til højre. For enden af gangen finder du Uddannelsescentrets lokaler. Enkelte kurser finder sted i Multisalen, som findes ved hovedindgangens foyer.
Muligheder for overnatning
Har du brug for at kunne overnatte i forbindelse med kurset, er du velkommen til at kontakte os og få oplyst hvilke muligheder der er.
Vi kan tilbyde at sende dig en liste over overnatningsmuligheder i og omkring Hammel.
For nærmere oplysning kontakt Uddannelsescentret på e-mail - uddannelsescenter.hammel@midt.rm.dk eller telefon 7841 9435.
Vi tilbyder kurser til alle fagområder, der er involverede i og bidrager til neurorehabiliteringen af hjerneskadede mennesker. Derfor finder du specialkurser for både neuropsykologer, læger, sygeplejersker, socialrådgivere, talepædagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, social- og sundhedsassistenter med flere.
Forskellige typer "praksiskurser"
Praksiskurser, der til dels er baseret på Affolter-, Bobath-, og Coombes koncepterne, hører også med til vores kursusudbud. Det er koncepter, der har vist deres styrke i det praktiske rehabiliteringsarbejde, og mange rehabiliteringsinstitutioner arbejder efter dem.
Vi opfatter ikke koncepterne som statiske eller som det endelige svar på, hvordan et ideelt rehabiliteringsarbejde udføres, men som et godt grundlag for et fortsat udviklingsarbejde.
Gør egne erfaringer
På Regionshospitalet Hammel Neurocenter gør vi også vore egne erfaringer i neurorehabiliteringsarbejdet, og dem bruger vi naturligvis i vores undervisning. Men derudover trækker vi på de erfaringer og den viden, der løbende udvikles i ind- og udland på området.
Vægter den tværfaglige tilgang højt
I undervisningen vægter vi den tværfaglige tilgang og øvelser i samarbejdet højt. Og det gør vi blandt andet, fordi den tværfaglige koordinering er vigtig i al neurorehabiliteringsarbejde.
Men også - og ikke mindst - fordi det daglige, praktiske arbejde med patienterne ofte er organiseret som teamarbejde.
Af samme grund indgår supervision ofte som en central del af undervisningen.
Ofte med patientdeltagelse
Til de praktiske træningsøvelser i undervisningen medvirker ofte patienter; og naturligvis altid efter indgået aftale med patienterne selv eller med patienternes pårørende. Dermed får vi aktuelle behandlingserfaringer og undervisningen til gensidigt at supplere hinanden til gavn for patient og kursister.
Underviserne
En stor del af undervisningen varetages af udvalgte medarbejdere/specialister på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.
I alle tilfælde undervisere, som har stor praktisk erfaring med og bred teoretisk viden om neurorehabilitering af mennesker med hjerneskade.
Derudover trækker vi også på specialister og forskere ved universitetshospitalerne i udlandet.
Uddannelsescentret
Uddannelsescentret tilbyder kurser, seminardage samt andre former for kompetenceudvikling inden for rehabilitering af mennesker med hjerneskade.
Regionshospitalet Hammel Neurocenter er et højtspecialiseret center inden for neurorehabilitering af børn, unge og voksne med svær hjerneskade og skal som følge heraf også sikre videreuddannelse af personale inden for området. En stor del af Uddannelsescentrets kursusudbud har derfor karakter af videreuddannelse.
Uddannelsescentret har også til opgave at være med til at sikre, at de resultater, som forsknings- og udviklingsenhederne på Regionshospitalet Hammel Neurocenter løbende producerer, også bliver formidlet ud og implementeret i rehabiliteringsarbejdet via kursusvirksomhed og andre former for kompetenceudvikling.
Intern og ekstern opkvalificering
Internt medvirker vi i Uddannelsescentret til, at behandlingspersonalet på Regionshospitalet Hammel Neurocenter til hver en tid er opkvalificeret med "best practice" og besidder den nyeste viden inden for rehabilitering.
Men det er tillige vigtigt for os at medvirke til, at den viden inden for neurorehabilitering, der udvikles på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, ved universitetshospitalerne og i udlandet, når ud til medarbejdere og specialister i regioner og kommuner, der på forskellig vis arbejder med neurorehabilitering af mennesker med hjerneskade.
Derfor har vi også et bredt udbud af kurser og seminardage, der henvender sig til denne brede målgruppe. I alle tilfælde ud fra en vision om gennem uddannelse at bidrage til, at mennesker med hjerneskade får rehabiliteringsforløb, som bliver så gode og sammenhængende som muligt.
"Virkeligheden er altings prøvelse", lyder et kendt motto.
Det motto tilslutter vi os gerne, når vi overvejer spørgsmål som
- hvad er kriterierne for et fagligt og pædagogisk godt uddannelsesforløb?
- hvornår lærer deltagerne noget relevant?
Viden der kan bruges
Når vi søger svar på sådanne spørgsmål, bruger vi vore generelle uddannelseserfaringer, og vi støtter os til den pædagogiske litteratur. Men vi har altid i baghovedet, at den uddannelse, vi tilbyder kursisterne, skal de kunne bruge umiddelbart i deres daglige arbejde.
Du gør det - og lærer det
Vi har også andre parametre. Vi mener, at man lærer mest, når man selv "er på". Det vil sige, når man i høj grad selv arbejder med stoffet. Som et kinesisk ordsprog siger:
Du hører det - og glemmer det. Du ser det - og husker det. Du gør det - og lærer det.
Oplevelse fremmer forståelsen
Vi mener også, at det fremmer forståelsen, når der er knyttet en oplevelse til det, der skal læres - når man bliver engageret.
Godt værested - godt lærested
Endelig er det vores erfaring, at man bliver motiveret for at lære, når man har det godt i de omgivelser, undervisningen finder sted i. Eller sagt på en anden måde:
Vi tror på, at et godt sted at være, er et godt sted at lære.
Kursusfaciliteterne, som både er opdaterede og tidssvarende, giver os de optimale rammer for enhver form for undervisningsaktivitet.
Undervisningslokaler
Vi har 2 store undervisningslokaler med plads til op til 35 deltagere (ca. 50 i biografopstilling).
Begge lokaler har mobile skillevægge; hvilket gør det muligt at ændre deres størrelse efter behov, og gør det nemt at lave et (ekstra) grupperum og separate behandlerrum.
AV-udstyr
I vores undervisningslokaler har vi bl.a. følgende standardudstyr:
Bærbar computer, PC-projektor, flipover, whiteboardtavle, iPads, trådløst internet.
Multisal
Multisalen er det største af vores lokaler.
Her er der som standard plads til ca. 120 deltagere. - Endnu flere hvis der opstilles stolerækker. Salen bruger vi bl.a. til større arrangementer som temadage, konferencer, seminarer og lignende.
I loftet er der to fastmonterede projektorer til afspilning af tv, video og præsentationer. Her er ligeledes trådløst internet.
Natur og aktiviteter
Regionshospitalet Hammel Neurocenter ligger midt i Hammel med udsigt over byen og skovene omkring Frijsenborg Slot.
Der er få hundrede meter til byens specialforretninger, dagligvarebutikker, banker, apotek og posthus, en handicap-venlig biograf og et kulturhus med bibliotek, bowlingbaner og café.
Hammel Idrætscenter byder bl.a. på helse- og varmtvandsbassin samt et nyt og moderne motionsrum; og kommunens golfbane med 18 huller ligger blot få hundrede meter fra Regionshospitalet Hammel Neurocenter.
Gå- og traveture
Trænger du til at slappe af og samle tankerne efter en spændende og hektisk kursusdag, så er Frijsenborgskovene det helt rigtige sted.
Her er rig mulighed for gå- og traveture på de let fremkommelige stisystemer, hvoraf nogle fører forbi Frijsenborg Slot, Marsk Stigs Kilde samt mange af de smukke skovsøer, der præger området omkring slottet.
Frijsenborg Slots hovedbygning går helt tilbage til 1580´erne, mens de øvrige bygninger, som de ser ud i dag, har stået uændret siden 1867. Marsk Stigs Kilde udspringer på det sted, hvor Marsk Stig og hans sammensvorne ifølge sagnet holdt rast efter kongemordet på Erik Glipping i Finderup Lade i 1286.
I samarbejde med Nordisk Netværk for Neurorehabilitering afholdes der Netværksmøder og Sommerskoler.
Du kan læse mere om disse arrangementer på https://www.nordisk-netvaerk-neurorehab.com/
Nordisk Netværksmøder
Nordisk Netværksmøde 2019 - oplæg fra konferencen
Nordisk Netværksmøde 2013
Sommerskole