På Hospitalsenhed Midt skal serviceassistenter uddannes efter bekendtgørelsen om Erhvervsuddannelsen til serviceassistent. Hvis du ved ansættelsen ikke er uddannet serviceassistent, bliver du ansat som servicemedarbejder.
Før du starter uddannelse til serviceassistent, skal du have foretaget en realkompetencevurdering (RKV) på Skive College. Kompetencevurderingen laves på baggrund af tidligere erfaring og uddannelse. Den er afgørende for længden på uddannelsen, da du kan opnå merit ved tidligere erfaring eller uddannelse. Et af kravene for at opnå merit er minimum 2 års relevant erhvervserfaring.
Du kan blive serviceassistentelev på Hospitalsenhed Midt på 2 måder:
Det korte forløb er for dig, der er servicemedarbejder på hospitalet i forvejen eller har anden relevant erhvervserfaring.
Det længere forløb er for dig, der gerne vil arbejde på hospitalet, men som ingen relevant erhvervserfaring har endnu.
Hvert år ansætter vi et antal 2-årige HSA-elever.
Det er en forudsætning for at få en elevplads, at du har bestået grundforløbet. Du er velkommen til at søge elevstillingen, allerede mens du er igang med grundforløbet.
Inden du søger en elevplads, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene for uddannelsen og/har bestået grundforløbet.
Det er et krav, at du har bestået grundforløbet på 20 uger, inden der laves en uddannelsesaftale med Hospitalsenhed Midt.
Som serviceassistentelev bliver du ansat i Servicecentret på Hospitalsenhed Midt. Her får du en afvekslende hverdag med mange forskellige mennesker omkring dig og med en bred vifte af arbejdsopgaver.
Du får kendskab til, hvad det vil sige at være serviceassistent på mange forskellige afsnit. Du får en grundlæggende viden om midler og materialer, rengøring efter forskellige hygiejneniveauer, forebyggelse af smittespredning, servicering af patienter, anretning af mad, patienttransport, forflytning og lejring m.m.
Du bliver elev på en arbejdsplads, der har fokus på det gode arbejdsmiljø.
En spændende og afvekslende hverdag
I din dagligdag samarbejder du med kollegaer inden for dit eget fagområde, men du arbejder også med andre faggrupper på hospitalet.
Det er vigtigt at have en god fornemmelse for etik, da du i din hverdag også er i forbindelse med patienter og deres pårørende med de udfordringer, som det kan give.
Læs mere om uddannelsen