På Hospitalsenhed Midt skal serviceassistenter uddannes efter bekendtgørelsen om Erhvervsuddannelsen til serviceassistent. Hvis du ved ansættelsen ikke er uddannet serviceassistent, bliver du ansat som servicemedarbejder.
Før du starter uddannelse til serviceassistent, skal du have foretaget en realkompetencevurdering (RKV) på Skive College. Kompetencevurderingen laves på baggrund af tidligere erfaring og uddannelse. Den er afgørende for længden på uddannelsen, da du kan opnå merit ved tidligere erfaring eller uddannelse. Et af kravene for at opnå merit er minimum 2 års relevant erhvervserfaring.
Du kan blive serviceassistentelev på Hospitalsenhed Midt på 2 måder:
Det korte forløb er for dig, der er servicemedarbejder på hospitalet i forvejen eller har anden relevant erhvervserfaring.
Det længere forløb er for dig, der gerne vil arbejde på hospitalet, men som ingen relevant erhvervserfaring har endnu.
Hvert år ansætter vi et antal 2-årige HSA-elever.
Det er en forudsætning for at få en elevplads, at du har bestået grundforløbet. Du er velkommen til at søge elevstillingen, allerede mens du er igang med grundforløbet.
Inden du søger en elevplads, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene for uddannelsen og/har bestået grundforløbet.
Det er et krav, at du har bestået grundforløbet på 20 uger, inden der laves en uddannelsesaftale med Hospitalsenhed Midt.
Som serviceassistentelev bliver du ansat i Servicecentret på Hospitalsenhed Midt. Her får du en afvekslende hverdag med mange forskellige mennesker omkring dig og med en bred vifte af arbejdsopgaver.
Du får kendskab til, hvad det vil sige at være serviceassistent på mange forskellige afsnit. Du får en grundlæggende viden om midler og materialer, rengøring efter forskellige hygiejneniveauer, forebyggelse af smittespredning, servicering af patienter, anretning af mad, patienttransport, forflytning og lejring m.m.
Du bliver elev på en arbejdsplads, der har fokus på det gode arbejdsmiljø.
En spændende og afvekslende hverdag
I din dagligdag samarbejder du med kollegaer inden for dit eget fagområde, men du arbejder også med andre faggrupper på hospitalet.
Det er vigtigt at have en god fornemmelse for etik, da du i din hverdag også er i forbindelse med patienter og deres pårørende med de udfordringer, som det kan give.
FAKTABOKS |
1-årigt forløb |
2-årigt forløb |
Antal studerende/elever pr. år på HE Midt |
Variabel |
2-4 |
Uddannelsens varighed |
Cirka 1 år |
Cirka 2 år |
Skoleforløb |
Skive College med praktik på HE Midt |
Skive College med praktik på HE Midt |
Antal oplæringsophold |
2-3 oplæringsforløb af cirka 7-9 uger afhængigt af din RKV (realkompetencevurdering)
|
4 oplæringsforløb |
Krav |
2-års målrettet erhvervserfaring |
Bestået grundforløb på 20 uger på indgangen til Teknologi, Byggeri og Transport |
Elevernes arbejdstid
Undervisningen er tilrettelagt, så elevernes arbejde samlet set bliver af et omfang svarende til arbejdstiden for en fuldtidsbeskæftiget på arbejdsmarkedet.
Langt størstedelen af elevernes arbejde består af lærerstyret undervisning, hvor eleverne arbejder med projekter, teoretiske oplæg, øvelser og værkstedsopgaver med læreren som igangsætter og løbende facilitator af elevernes læring.
Denne del udgør for både grundforløbet og hovedforløbet mindst 25,5 timer ugentligt. Den resterende del af elevernes arbejde består i selvstændig opgaveløsning, hjemmearbejde og forberedelse.
Vurdering af elevernes kompetencer
Inden uddannelsesstart gennemføres en realkompetencevurdering, hvor der sker en vurdering af elevens faglige, almene og personlige kompetencer, hvorefter der tages stilling til, om eleven skal have merit for obligatoriske dele af uddannelsen samt hvilke fag og niveauer eleven skal følge. Resultaterne indarbejdes i elevens uddannelsesplan.
Det for eksempel være behov for specialpædagogisk støtte eller mentorstøtte, så det kan sættes i gang ved skolestart.
Som Hospitalsserviceassistentelev bliver du tilknyttet flere forskellige praktiksteder ved Hospitalsenhed Midt i løbet af din uddannelse.
Du bliver tilknyttet en vejleder, som er ansvarlig for dine oplæringsforløb på afdelingen samt løbende evaluering af oplæringen.
Vejlederen på oplæringsstedet står i samarbejde med den øvrige afdeling for den daglige oplæring af dig.
Oplæringsmål
Oplæringsuddannelsen er tilrettelagt med udgangspunkt i oplæringsmålene for de enkelte skoleperioder. Til hvert oplæringsmål er der knyttet en række fagområder, arbejdsfunktioner og opgaver, som eleverne løser. Eleverne har en elevmappe, hvor de har en skriftlig oversigt, så det står klart, hvilke kompetencer de vurderes efter hver oplæringsperiode.
Ifølge bekendtgørelsen skal der som minimum afholdes 1 elevevaluering i hver oplæringsperiode.
Den afsluttende prøve består af et skriftligt projekt, en mundtlig eksamination og en praktisk opgave.
Eleven udarbejder i den sidste skoleperiode et skriftligt praksisorienteret projekt, der indgår som eksaminationsgrundlag og bedømmelsesgrundlag for denne prøve.
Den mundtlige prøve består af en fremlæggelse af elevens projektopgave overfor elevens lærer og censor. Bedømmelsesgrundlag er elevens mundtlige præsentation.
Den praktiske prøve består af en praktisk løsning af en opgave, der knytter sig til uddannelses kompetencemål. Bedømmelsesgrundlaget er elevens praktiske løsning. Prøvetiden er 45 minutter inkl. votering, som fordeles mellem den mundtlige eksamination og den praktisk opgave.
Der gives en samlet karakter på baggrund af den mundtlige fremlæggelse af projektopgaven, den praktiske opgave og det skriftlige projekt, som hver tæller en 3. del.
Opgaven stilles af skolen, og de praktiske prøver tildeles ved lodtrækning.
For at der kan udstedes bevis, skal eleven have bestået alle fag og den afsluttende prøve.
Kontakt
