Fertilitetsklinikken Skives ydernr.: 663003B
Fertilitetsklinikken Skives lokationsnummer: 5790002005046
Vi henviser til Forløbsbeskrivelse for fertilitetsbehandling på sundhed.dk
Når vi indkalder patienter til forundersøgelse vedhæftes et ark med afkrydsede blodprøver, som skal være taget inden opstart af den egentlige behandling. Henvisende læge bør derfor afvente dette overblik for at sikre, at patienten ikke unødvendigt skal have tid til evt. manglende prøver.
Patienter, der ikke har haft røde hunde og som ikke er vaccineret herfor, anbefales vaccination snarest muligt, da der efter vaccinationen skal gå 1 måned før opstart af behandling.
Pr. 1. december 2024 modtager Fertilitetsklinikken henvisninger til fertilitetsbehandling til barn nr. 2.
Regeringen og Danske Regioner indgik 18. juni 2024 en aftale, der fra 1. december 2024 giver enlige og par mulighed for vederlagsfri fertilitetsbehandling til barn nr. 2.
Kvinder/par kan fra denne dato henvises til én af de offentlige fertilitetsklinikker. Kriterierne til første og andet barn er de samme.
Enlige og lesbiske har fuld mulighed for at få fertilitetsbehandling i offentligt regi, hvis de opfylder de samme betingelser som andre.
Fertilitetsbehandling tilbydes til kvinder, der er henvist, inden de er fyldt 40 år, og der behandles ikke efter det fyldte 41 år. Der ydes dog dispensation for kvinder, der er fyldt 40 år fra og med 18. juni 2024. De kan henvises til fertilitetsbehandling til barn nr. 2 fra aftalen træder i kraft 1. december 2024 og til udgangen af 2024.
Fra 1. januar 2025 er kravet om henvisning, før kvinden fylder 40 år, igen gældende. Aldersgrænsen på 41 år for at modtage fertilitetsbehandling forbliver uændret.
Visitationspraksis omfatter også en privat samarbejdsklinik i perioden 1. december 2024 – 30. november 2026. Patienterne skal henvises til de to klinikker i Skive og Horsens, som forestår udredningen og visiterer videre herfra til behandlingen på enten én af regionens egne klinikker eller hos den private samarbejdsklinik.
Opdateret udgave af den regionale forløbsbeskrivelse for fertilitetsbehandling afventer godkendelse hos PLO-Midtjylland. Indtil videre henvises til gældende forløbsbeskrivelse – Fertilitetsbehandling.
Vi tilbyder sæddeponering til patienter, hvor der er mistanke om testiscancer eller andre maligne sygdomme, der involverer behandling med kemoterapi og/eller stråler. Dette tilbud kan også omfatte andre patientgrupper, som f.eks. psoriasis- eller gigtpatienter, som skal i cytotoksisk behandling.
Kontakt klinikken og forhør nærmere.
Ønskes der kontrol af sædkvalitet, kontrol efter sterilisation eller kontrol efter refertilisation, skal der sendes en elektronisk henvisning til klinikken.
Bemærk, at det tydeligt af henvisningen skal fremgå, hvilken kontrolprøve der er tale om, da vi også modtager henvisninger på mænd i forbindelse med behandling sammen med partner.
Vi sender, umiddelbart efter modtagelsen af henvisningen, et brev til patientens e-boks angående aflevering af sædprøve uden en specifik datoindkaldelse. Patienten kan møde i klinikken efter anvisning i det fremsendte brev.
For kontroller efter sterilisation gælder det stadig, at patienten kan sende prøven i en foret kuvert, hvilket også vil fremgå af det fremsendte brev.
Bemærk:
Patienten skal selv købe glas til sædprøven (evt. urinprøveglas) på apoteket. I øvrigt er det muligt at lave sædprøve til fertilitetskontroller i Fertilitetsklinikkens herrerum på hverdage fra kl. 8 – 12, hvis patienten har langt at køre, da fertilitets- og refertilitetskontroller højst må være 2 timer gamle, når laboratoriet skal analysere prøven. Sædprøveglas udleveres da af sekretærerne på Fertilitetsklinikken.
Hvis man vil undgå ventetid på herrerummet, kan man evt. kontakte sekretærerne på tlf. 7844 5760 og få oplyst, hvilket klokkeslæt der passer bedst ind i klinikkens øvrige program.