Foto: Agata Lenczewska-Madsen

12-01-2023

Ph.d. og lektor ved Institut for Klinisk Medicin Lene Bastrup Jørgensen har været ansat som videnscenterleder i Vestdansk Videnscenter for Neurorehabilitering (ViC) siden maj 2020, hvor videnscenteret blev sat i verden. Den 1. marts er hun ikke længere at finde i det murstensløse videnscenter, som hun har været med til at bygge op. Fysisk har Lene fordelt sin tid mellem videnscenterets parter på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, Vestdansk Center for Rygmarvsskade og centerets neurologiske afdelinger på Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Gødstrup og Aarhus Universitetshospital.

Hospitalsledelsen og styregruppen bag ViC sender en stor tak til Lene for den indsats, hun har ydet i forbindelse med at bygge et helt nyt videnscenter op, der er med til at sikre vidensgrundlag for neurorehabiliteringspraksis på tværs af sektorer. Nu går videnscenteret ind i næste fase med afsæt i de grundsten, Lene har været med til at lægge.

Planlægningen af, hvordan ledelsen i ViC skal være fremover, er sat i gang. Forhåbningen er, at der allerede vil blive konstitueret en ny ledelse ved Lenes fratrædelse den 1. marts 2023. I mellemtiden bruger Lene sin sidste tid i jobbet på at overlevere og sørge for, at videnscenteret bliver ført trygt videre. Lene er ikke i tvivl om videnscenterets potentiale, da hun har et indgående kendskab til de mange samarbejdspartnere, der har bidraget til videnscenterets etablering og udvikling.

- Jeg har været glad for at være med til at bygge videnscenteret op til det, det er i dag. Jeg er taknemmelig for det supergode samarbejde med forskere, klinikere, ViC's kommunikationskonsulent og andre eksterne parter - særligt Videnscenter for Neurorehabilitering i Østdanmark. De har gjort det muligt for ViC at løse sin helt særlige rolle i formidling og transformation af viden til mere tilgængelig viden på tværs af sektorer og regioner, siger Lene Bastrup Jørgensen.