Få indblik i arbejdet på et hospital

Du skal gøre dig klart, at kommer du i praktik på en hospitalsafdeling, deltager du i basale sygeplejeopgaver, herunder muligvis at hjælpe patienter med personlig hygiejne sammen med en professionel hospitalsansat. Det kræver stor tillid fra en patient, at overlade dette til andre mennesker, og du skal varetage opgaven med høflighed og respekt.

På et hospital sker der mange glædelige ting. Mennesker bliver kureret for deres sygdomme, børn kommer til verden etc. Men der sker også nogle sørgelige ting. Nogle mennesker dør på hospitalet, andre skal overkomme svær sygdom eller støtte deres pårørende i en hård tid. Disse mennesker kan være kede af det, bange eller vrede. At hjælpe disse mennesker under deres ophold på hospitalet er en givende oplevelse, og du kan altid tale med personalet, hvis du oplever noget, der virker stærkt på dig.

At arbejde på et hospital er et spændende og udfordrende job. Man har en meget varieret arbejdsdag, arbejder med mange forskellige mennesker og gør en forskel i hverdagen. Hvis du er interesseret og motiveret kan du få et rigtig godt og spændende praktikophold på Hospitalsenhed Midt.

Sådan gør du

På Hospitalsenhed Midt har vi fire faste uger om året, hvor vi tilbyder erhvervspraktikanter fra 9. og 10. klasse at komme i praktik.

Du skal henvende dig til din UU vejleder og søge om specialrettet praktik. Så kan UU vejlederen være behjælpelig med, hvordan du søger om netop det du ønsker.

Faggrupper, hvor du kan komme i praktik

På hospitalet arbejder mennesker med mange forskellige og spændende funktioner.

Der er både læger, sygeplejersker, jordmødre, diætister, malere, radiografer, ergoterapeuter, gartnere, tandlæger, psykologer, elektrikere, lægesekretærer, bibliotekarer, chauffører og mange flere. Det er ikke alle steder, der er mulighed for praktik, men du vil opleve hospitalets verden alle de steder, hvor der tilbydes praktik.

Regler om hygiejne

Når du kommer i praktik på hospitalet, skal du overholde regler omkring hygiejne og etikette:

  • Du skal behandle alle de mennesker, du møder med tolerance, høflighed og respekt.
  • Du har tavshedspligt.
  • Du skal have uniform på.
  • Langt hår skal være sat op
  • Du må ikke bære fingerringe, armbånd, lange øreringe el. lign.
  • Dine negle skal være kortklippede og uden neglelak
  • Du skal følge de anvisninger du får omkring håndvask og hygiejne i øvrigt.

Husk også, at hvis man er syg og har det dårligt, kan det være meget ubehageligt at være omgivet af mennesker, der lugter af fx røg, sved eller parfume.

Kontakt

Christine Hald Videbæk

Uddannelsesansvarlig 

Tlf. 21 68 02 15 

Skriv til Christine