Køkkenet hos Hospitalsenhed Midt producerer hver dag året rundt hoved- og mellemmåltider til cirka 1.500 personer.

Køkkenet forsyner afdelingerne på regionshospitalerne Viborg, Skive, Silkeborg, Lemvig, Hammel Neurocenter, Vestdansk Center for Rygmarvsskade og dele af Psykiatrisk Hospital "Søndersøparken".

Foruden at sikre gode måltider til alle patienter, producerer køkkenet også mad til kantinerne i Viborg, Silkeborg og Hammel samt forplejning til møder. Køkkenet har eget bageri, som hver dag leverer friskbagt brød og kager m.v.

Maden produceres efter cook-chill-princippet. Det betyder, at maden efter produktion hurtigt nedkøles til under 5 grader og leveres fortilberedt til afdelingerne. Her færdigtilberedes maden i afdelingskøkkenet, så maden altid er frisktilberedt på afdelingen, og patienten kan få duften af mad.

I køkkenet arbejder cirka 60 veluddannede og engagerede medarbejdere bestående af ernæringsassistenter, kokke, catere, slagtere, bagere, økonomaer, kostkonsulent og servicemedarbejdere. Vi har også 7 ernæringsassistentelever og 2 bagerelever.

Køkkenet ønsker at være fornyende gennem unikke madoplevelser, der skaber livsglæde og er en aktiv medspiller i behandlingsforløbene på hospitalerne. Derfor prioriterer køkkenet, at maden produceres fra bunden af økologiske råvarer.

Køkkenet følger de nyeste anbefalinger fra Fødevarestyrelsen og er indehaver af Det Økologiske Spisemærke i Sølv (60-90 procent økologiske råvarer).

Vi er miljø- og klimabeviste i vores valg i produktionen af måltider til hospitalernes patienter. Vi vægter grøn omstilling og bæredygtige tiltag i såvel kost som emballage og indkøb.

Tom Dessau

Leder af Køkkenet

Tlf. 78 44 2 220

Skriv til Tom 

Kontakt Køkkenet

Tlf. 78 44 22 00 

Skriv til Køkkenet

Toldbodgade 6A
8800 Viborg